Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kellarista aurinkoon? – Tekstit ja underground

2. syyskuuta @ 13:30 15:30

Alakulttuuripäivänä la 2.9.2023 kirjoittajat esittävät tekstejään Töölön kirjastossa ja pohtivat suhdettaan undergroundiin. Saamme kuulla esityksiä sanataitureilta eri puolilta Suomea. Ohjelmassa on sekä runoutta että lyhytproosaa.

Tilaisuudessa esiintyvät: Piia Kallunki, Katri Kervinen, Toni Kuosmanen, Heidi Laulainen ja Riika J. Virtanen, joka myös juontaa tapahtuman. Monet kirjoittajista ovat kohdanneet toisensa Jyväskylän Avoimen yliopiston kirjoittamisen oppiaineen kursseilla.

Tilaisuuden loppupuolella on myös yleisöllä mahdollisuus esittää lyhyitä (max. 3 minuutin pituisia) itse kirjoittamiaan tekstejä kuten runoja, aforismeja, sirpaleproosaa tai lyhyitä katkelmia pidemmistä teksteistä. Muutamia ennakkoilmoittautumisia otetaan vastaan tapahtumapaikalla ennen tilaisuuden alkua ja jos aikaa jää, pääsevät myös muut halukkaat ääneen. Tapahtumassa on lyhyt väliaika ja tee- ja kahvitarjoilua.

Tapahtuma on saanut tukea Perttu Häkkisen Säätiöltä. Se järjestetään yhteistyössä Töölön kirjaston kanssa. Se on pääsymaksuton ja avoin kaikille.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden esiintyjistä

Piia Kallunki on kirjoittaja Lappeenrannasta. Hän kirjoittaa runoja ja proosaa ja ihastelee elämän pieniä ja suurempiakin yksityiskohtia. Julkaisuja ei vielä toistaiseksi ole saatavilla.

Katri Kervinen on Helsingissä asuva kulttuurituottaja ja pöytälaatikkokirjoittaja. Kirjoittajana häntä kiehtoo yksityiskohdat, ja se kuinka paljon niihin liittyy. Elämän säröt, pienet hetket ja vähän vinossa olevat asiat.

Toni Kuosmanen on tee se itse -runoilija, -muusikko ja -kuvataiteilija Jyväskylästä. Kuosmanen julkaisi ensimmäisen runokirjansa Unennäkijä (Juuri Kustannus), syksyllä 2020. Hän vaikuttaa tällä hetkellä useissa eri yhtyeissä ja hänen taulujaan on ollut näytillä muutamissa näyttelyissä eri puolilla Suomea. Kuosmanen oli myös perustajajäsen sekä hallitusaktiivi kuopiolaisessa elävän musiikin ja kulttuurin yhdistyksessä Kellari ry.

Heidi Laulainen (TM) toimii lukion uskonnon ja psykologian opettajana. Pesän tyhjenemisen myötä on syttynyt tarve viedä luovia unelmiaan eteenpäin. Kirjoittajana häntä kiinnostaa proosa ja pari käsikirjoitusta on pilveen tallennettuna odottamassa loppuun saattamista. Carpe diem tiivistää kirjoittajan elämänfilosofian.

Riika J. Virtanen on kirjoittaja Länsi-Helsingistä. Hän kirjoittaa blogia ja häneltä on ilmestynyt omakustanteena runovihkonen Leijuva puu (2022). Riika on saanut rohkaistusta Alakulttuuripäivän sivuilta sanataidetapahtumien järjestämiseen.

Aika: la 2.9.2023 klo 13:30 – 15:30

Paikka: Mika Waltari -sali (4. krs.), Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki

Kuva: Annika Pääkkönen, Kautta rantain, 2023

Järjestäjä: Riika Virtanen

 

 

Details

Date:
2. syyskuuta
Time:
13:30 – 15:30
Cost:
Maksuton
Website:
https://fb.me/e/17Ngeutyo

Organizer

Riika Virtanen
Email
valossajavarjossa@gmail.com
Website
View Organizer Website